Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit, ascunsă asupra unui cetățean din R. Moldova o carte de identitate falsă ce urma să fie folosită în Germania.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un microbuz, cetățeanul din R. Moldova Simion S., în vârstă de 20 ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noștri au observat în husa pașaportului lui Simion S., ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui cetățean ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 100 de euro și că urma să folosească documentul în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentAsigurare falsă depistată la un control de rutină
Articolul următorAcoperișul unui bloc din Huși, smuls de vântul puternic