Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” invită vasluienii iubitori de teatru să participe luni, 25 februarie 2019, cu începere de la 14, la activitatea lunară din seria de conferințe „După-amiezi culturale la Vaslui”.

Coordonatorul acestora, prof. univ. dr. Constantin Dram, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, l-a invitat să conferențieze, de data aceasta, pe prof. univ. dr. Aurelian Bălăiță, director la Școala Doctorală de Teatrologie, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, care a pregătit discursul intitulat „D’ale teatrului”.

Aurelian Bălăiță a primit, în decursul vremii, o serie de premii și distincții: menţiune specială a juriului „Pentru inventivitate în teatrul de păpuşi“ la Festivalul Naţional „Primul Rol” Iaşi, 2001, Premiul Universităţii de Arte „G. Enescu” pentru creaţie, cercetare şi interpretare, 2008, Diplomă de excelenţă a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani, 2008, Premiul special al juriului pentru spectacolul „O scrisoare pierdută” la Festivalul Internațional Studențesc de Teatru, Film și Fotografie „Hyperion Stud Fest 2011” Bucureşti, Diplomă de excelenţă la Festivalul Naţional al Teatrelor de Păpuşi „Cătălin Damian” 2011, Premiul pentru cel mai bun rol masculin, rolul Garunski din „Un bărbat şi… cam multe femei”, după Leonid Zorin, regia Bogdan Ulmu, la Zilele Ateneului Tătăraşi, 2013, Premiul pentru cel mai bun spectacol, Concursul de Artă Păpușărească „Azi student, mâine actor” Botosani, 2013, pentru regia spectacolului „Ultimul Don Quijote”, după Cervantes, Diplomă de Excelență a Universității de Arte „George Enescu” Iași, 2015, Diploma de Excelență „Octavian Cotescu” a Asociației Culturale Diallog, 2015.

„Conferințele noastre lunare tratează subiecte dintre cele mai diverse din domenii de larg interes. În premieră, vă propunem să pătrundeți pe un tărâm captivant și generos, cel al teatrului, alături de distinsul universitar ieșean Aurelian Bălăiță”, a spus Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Articolul precedentTir din Vaslui, răsturnat în județul Neamț
Articolul următorMâine se deschide Târgul de Primăvară