A devenit tradiţie ca înainte de startul primăverii calendaristice Centrul Creaţiei Populare să organizeze un Târg al Primăverii, unde mărţişorul se află în prim plan.

Şi la ediţia din acest an a Târgului de Primăvară, organizatorii oferă posibilitatea elevilor de la clasele primare să deprindă o parte din meşteşugul realizării mărţişoarelor.
“Vom avea ateliere de creaţie în fiecare zi. Aşteptăm fiecare şcoală să participe cu reprezentanţi de la diferite clase. Copiii vor fi îndrumaţi de meşterii populari prezenţi la târg şi vor confecţiona mărţişoare. Există un interes mare pentru aceste ateliere”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Creaţiei Populare, organizatorul principal al evenimentului, găzduit şi în acest an de Silver Mall.

Pe lângă expoziţia cu vânzare, vasluienii vor avea parte de spectacole.

Vor fi prezenţi membrii Teatrului de păpuși de la Centrul Cultural ”Podul Înalt” din Munteni de Jos, cu spectacolului ”Căsuța iepurașului”.

De asemenea, vizitatorii târgului vor avea ocazia să asiste la show-ul de improvizație pentru copii, susținut de LittleImpro.

“Duminică, de Dragobete, de la ora 18, va fi o seară de folclor, la care participă grupul  Mugurel, Hora Vasluiului, Cosmina Adama și Ciprian Silași”, a mai spus Lucian Onciu.
Târgul de Primăvară va debuta mâine, de la ora 10 şi se va încheia duminică, la ora 20. Manifestarea de la Silver Mall va aduna peste 30 de meşteri populari.

Articolul precedentDespre teatru, la Biblioteca Județeană Vaslui
Articolul următorPrefectul s-a întâlnit cu reprezentanții cabinetelor școlare din Bârlad