Pictorul ieșean Traian Mocanu va avea o expoziție personală la Sala Arta a Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui.

Expoziția, intitulată ”Dintr-o suflare”, va fi vernisată joi, 7 martie, ora 13.30, și va fi disponibilă vasluienilor până la sfărșitul acestei luni.

”Obişnuindu-ne cu picturi abstracte de mari dimensiuni, artistul a ales ca de această dată pânzele să fie intercalate graficii, pentru a crea o atmosferă subtilă şi plină de simboluri. Desenul este pentru acesta o „muzică a memoriei”, muzică a straturilor abisale ce continuă visul interior, fantasticul apărând ca o imanență a realului care introdus ȋn anumite contexte se irealizează. Elementele reale, sau care par vag familiare funcționează ca simboluri incorporând nostalgii sau contradicții existențiale. Traian Mocanu pare că derulează filmul unei munci desfăşurate ȋn singurătatea eremită a atelierului, conturând profilul unui artist care explorează autonomia expresivă a liniei, care dă astfel contur unui univers oniric ȋntr-o „zidire de imagini”, a precizat Maria Bilaşevschi, critic de artă, cea care va prezenta expoziția la Vaslui.

În continuarea vernisajului va avea loc concertul de pian și chitară clasică, ”Primăvara-Nobila seducție a muzicii”, susținut de elevii Asociației ”Simfonia Artelor” Vaslui, coordonați de profesorii Galina Parfeni, la pian și Adrian Trufia, la chitară clasică.

Articolul precedentŢigări de contrabandă, ascunse în sistemul de ventilaţie
Articolul următorCalificată la etapa zonală a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală