Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 18.000 de ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, pe care un bărbat cu cetățenie română încerca să le introducă în ţară, ascunse în sistemul de ventilație al autocarului pe care îl conducea.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român Eugen C., în vârstă de 43 de ani, conducând un autocar marca Setra, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse, în sistemul de ventilație al autocarului, 18.000 de ţigarete (900 de pachete de țigări), cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 4.230 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Articolul precedentTânăr român căutat în Belgia, prins la Albița
Articolul următor”Dintr-o suflare”, cea mai nouă expoziție de pictură de la Muzeu