Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, își manifestă dorința de amenajare a mai multor terenuri sintetice de fotbal în ţară, în parteneriat cu autorităţile locale. 

Oficialul FRF a menţionat că până acum au fost semnate mai bine de 15 contracte cu autorităţile locale, dar că doar un astfel de teren a fost finalizat, iar în patru localităţi lucrările sunt în derulare.

”În această perioadă de timp sunt patru şantiere deschise, la Botoşani, Iaşi, Râmnicu Sărat şi Călăraşi. Mă aştept ca doar unul dintre ele să fie închis şi implicit finalizat, pentru ca noi să putem să întindem acea suprafaţă de gazon artificial. Acest proiect presupune un parteneriat cu autorităţile locale în care primăria trebuie să facă partea de infrastructură, iar la final noi montăm gazonul artificial”, a mai spus Burleanu.

El a mai precizat că astfel de terenuri sunt necesare în România, fiindcă din cauza vremii, cele actuale nu prea pot fi folosite pe parcursul celor douăsprezece luni dintr-un an.

”Mai bine de cinci luni terenurile sunt într-o stare care nu le permite copiilor de 10 – 11 ani să joace fotbal. Şi atunci automat ne întrebăm de ce când facem pasul mai târziu, la primul lot naţional Under 15 nu reuşim să fim competitivi în comparaţie cu Spania, Italia, Germania, Franţa. Motivul e foarte simplu: mai puţine ore de jucat fotbal, un teren care nu e drept şi atunci în orice moment mingea îţi sare în altă parte şi de aici vin foarte multe minusuri”, a mai precizat Răzvan Burleanu.

Președintele FRF a menţionat că anul viitor ar putea fi amenajat un teren sintetic şi în judeţul Vaslui.

Articolul precedentFinanțiștii vasluieni amenință cu greva
Articolul următorÎn atenția șoferilor care circulă cu dovadă: din decembrie, examenul se va susține în fiecare zi de luni