Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui comunică cetățenilor următoarele:

Până la data de 28.11.2018, inclusiv, examenul de verificare a cunoașterii regulilor de circulaţie, conform art. 106 din O.U.G. 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile publice,  se va susţine în fiecare zi de miercuri, la ora 09.00, la sediul Poliției municipiului Vaslui, situat pe strada Salcâmilor nr. 1.

Începând cu data de 03.12.2018,  acest se va susţine în fiecare zi de luni, la ora 09.00, la sediul Poliției municipiului Vaslui, situat pe strada Salcâmilor nr. 1.

Conducătorii auto vor avea asupra lor cartea de identitate şi dovada de reţinere a permisului de conducere, în original. În cazul pierderii dovezii înlocuitoare a permisului, aceştia se pot prezenta cu o declaraţie pe proprie răspundere eliberată de un notariat public.

Examenul de verificare a cunoașterii regulilor de circulaţie poate fi susţinut doar de conducătorii auto cărora le-a expirat perioada de valabilitate a dovezii înlocuitoare.

(1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:

  1. a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
  2. b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renunţarea la urmărirea penală sau instanţa a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei;
  3. c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.

(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi b), sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Articolul precedentDoar un teren sintetic finalizat prin proiectul FRF
Articolul următorÎntreruperi temporare de energie electrică. Vezi localitățile aici!