În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa echipa comună de control a descoperit sub preșul din față a unui autoturism, ascunse și nedeclarate, o carte de identitate și două permise de conducere cu însemnele autorităţilor române false ce urmau să fie folosite în Belgia.

În ziua de 20 septembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetățeanul român Ion P., în vârsta de 31 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanei, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali descoperind ascunse și nedeclarate sub preșul auto din față, într-un plic, o carte de identitate și două premise de conducere cu însemnele autorităţilor române, care aveau imprimate fotografiile altor persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, Ion P. a declarat că efectuează curse ocazionale pe ruta R. Moldova-Belgia și retur și că a fost rugat să transporte respectivele documente în Belgia, contra cost.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Articolul precedentJandarm din Vaslui, întors dintr-o misiune în Mali
Articolul următorPrimarul de Gârceni, implicat într-un accident rutier