Doi militari bârlădeni, plutonierul major Gheorghe Ionut Cioclu și caporalul Vasile Mircea Cretu, ambii angajati ai Garnizoanei Bârlad, vor fi propuși în ședința Consiliului Local de miercuri pentru a primi distincția de „Cetățean de Onoare” a municipiului Bârlad.

Gheorghe Ionut Cioclu, este plutonier major angajat al MApN din anul 2002, și a participat în perioada la trei misiuni externe în teatrul de operatiuni Afganistan, unde a fost decorat cu medalia „NATO 5″, cu Emblema de Merit „În slujba pãcii, clasa a IlI-a”, insigna „Participant la misiuni în strãinãtate” si Titului onorific de „Militar Veteran”, primind si insigna „Participant la misiuni în strãinãtate” si Emblema de Onoare a Logisticii.

Propus pentru titlul de „Cetățean de Onoare” este și Vasile Mircea Cretu, caporal clasa a IlI-a, angajat al MApN din anul 2003, care a participat la patru misiuni externe în teatrele de operatiuni Irak si Afganistan, fiind decorat cu Titlul „Militar Veteran”, cu insigna „Participant la misiuni în strãinãtate” si Emblema „Merit în slujba pãcii, clasa a IlI-a”.

„Având in vedere Anul Centenar al Marii Uniri de la 1918 si rolul Armatei Romane in Razboiul de Reintregire a Neamului romanesc, va rog sa supuneti aprobarii Consiliului Local Municipal Barlad acordarea titlului de «Cetatean de Onoare al municipiului Barlad» pentru doua personalitati militare locale, propuse prin adresa nr. 279/08.10.2018 de catre comandantul Unitatii Militare 01458 Barlad”

Articolul precedentInvestiții la Stadionul Municipal din Bârlad
Articolul următorAccident spectaculos la Hălărești: un autoturism a rupt un stâlp de electricitate