Patrulele mobile ale Poliției Locale din Bârlad au identificat zilele trecute doi minori care au recunoscut că au distrus o bancă dintr-o stație de autobuz și că au rupt mai mulți puieți plantați din zona Cartier Deal.

Joi seara, o patrulă a Poliției Locale a constatat că scândurile unei bănci din stația de autobuz de pe strada Cerbului erau rupte și aruncate lângă gardul de lângă cimitirul Eternitatea din municipiul Bârlad. La scurt timp, un grup de șase tineri a fost depistat în zona complexului comercial de pe strada 1 Decembrie, de o altă patrulă a Poliției Locale.

În prezența părinților, la audieri, doi dintre minori au recunoscut despre faptul că au distrus mobilierul stradal din stația de autobuz și că tot ei, cu câteva zile înainte, au rupt un număr de șase puieți plantați pe strada Gheorghe Doja.

„Poliția Locală Bârlad va aplica sancțiuni reprezentanților legali pentru nesupravegherea minorilor, urmând ca la nivelul Primăriei să decidem în scurt timp dacă vom sesiza organele de urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere. Oricum, față de toți cei certați cu legea și care nesocotesc eforturile și mai ales banii publici vom avea toleranță 0 și fiecare va trebui să răspundă pentru faptele sale. Facem în continuare apel la populație să ne semnaleze orice faptă de distrugere a mobilierului stradal, a copacilor plantați și a oricăror bunuri publice, indiferent că vorbim despre parcuri de joacă, stații de autobuze, coșuri de gunoi sau statui”, a declarat primarul Dumnitru Boroș.

În urmă cu aproximativ o lună de zile, 50 de arbori au fost rupți pe strada Mihail Kogălniceanu. Poliția Locală dă asigurări că e chestiune de timp până îi va identifica pe autori.

Articolul precedentPompierii au simulat un accident chimic la Râșești
Articolul următorSporting Vaslui și-a luat revanșa de la Ceahlăul