Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui a desfășurat un exercițiu complex cu tema „Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Intervenția forțelor specializate pentru limitarea și înlăturea urmărilor unui accident chimic produs La SC. MARSEMAR Huși – stația Rîșești”.

Potrivit scenariului exercițiului, datorită condițiilor meteo nefavorabile(rafale puternice de vânt), un copac a căzut peste o conductă de gaz din componența instalației tehnologice de îmbuteliere GPL în butelii tip aragaz, producând fisurarea acesteia și apariția scurgerilor de GPL. În urma producerii accidentului chimic, 2 din persoanele de la locul de munca au încercat limitarea avariei, însă situația s-a agravat. În urma manevrei, una dintre acestea s-a intoxicat și și-a pierdut cunoștința.

La exercițiu au participat cu forțe și mijloace în teren, pe lângă forțele specializate ale IJSU, UPU SMURD, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, Serviciul de Ambulanțe Județean Vaslui, Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, Consiliul local pentru Situații de Urgență Drînceni, Unitatea Militară Huși.

GALERIE FOTO

Articolul precedentCSM Vaslui mai are nevoie de o victorie pentru a fi matematic în semifinalele Diviziei A
Articolul următorDoi minori din Bârlad, prinși de Poliția Locală după ce au rupt o bancă și mai mulți copăcei