Primăria Bârlad a inaugurat astăzi, două parcuri de joacă pentru copii, modernizate. Suprafețele de joacă sunt acoperite cu pavaj de cauciuc și vor fi supravegheate video permanent.

„În urma expertizei tehnice efectuate în 2018 cu privire la siguranța în exploatare a locurilor de joacă din municipiul Bârlad s-a constat că la două locuri de joacă, din Asociația nr. 7 (Zona Stadion) și respectiv din Asociația nr. 22 (Zona Poliția Locală), echipamentele de joacă prezintă uzură avansată la structura de rezistență iar exploatarea în continuare a acestora ar putea pune în pericol siguranța utilizatorilor.

În acest context, s-a procedat la achiziția și montajul de echipamente de joacă autorizate ISCIR, cu adresabilitate pentru copii cu vârstre între 3 și 14 ani, copiii cu dizabilități și adulți (aparate fitness). Totodată, toată suprafața celor două locuri de joacă a fost acoperită cu pavaj de cauciuc.

Aceste două noi locuri de joacă vor fi monitorizate permanent de camere video, în vederea prevenirii acțiunilor de vandalism. Răspundem în acest fel solicitărilor cetățenilor cu privire la îmbunătățirea condițiilor de joacă pentru copii de toate vârstele. Dar și solicitărilor invitaților noștri de astăzi, care au primit foarte bine aceste noi investiții, în prima zi de primăvară, cerându-ne chiar să modernizăm toate parcurile din municipiu, dacă s-ar putea”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Articolul precedentIon Creangă, omagiat de elevii Școlii ”Ștefan cel Mare” Vaslui
Articolul următorEpiscopul Grigorie Leu, comemorat la 70 de ani de la trecerea la cele veşnice