Trafic rutier întrerupt în apropiere de localitatea Bârlad, pe DE 581 – în dreptul pensiunii Mira, în urma precipitațiilor căzute. Reamintim că județul Vaslui se află sub COD PORTOCALIU de ploi până mâine dimineață.

ACTUALIZARE. Drumul European 581 a fost deblocat.

ȘTIRE INIȚIALĂ. Mai multe mașini au rămas blocate pe DE 581, în dreptul unei pensiuni și lângă abatorul de păsări de la Sălcioara, după ce apa care a venit de pe versanți a blocat carosabilul. La fața locului intervin utilaje pentru îndepărtarea aluviunilor.

Mașini blocate de apă între Perieni și Pogana

Detasamentul de pompieri Bârlad intervine pe DJ 283, între Perieni și Pogana pentru a debloca trei autoturisme blocate de apa de pe șosea. În autoturisme sunt blocate 7 persoane.

Întreaga Moldovă intră sub Cod Portocaliu de ploi, până mâine dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, pentru toate regiunile țării. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

În intervalul 03 iunie, ora 10.00 – 04 iunie, ora 10.00, a fost instituită avertizarea Cod Galben în Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat, unde se vor înregistra averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp.

Începând de astăzi, 03 iunie, ora 12.00, până mâine dimineață, 04 iunie, la ora 06.00, a fost instituită avertizare Cod Portocaliu. În Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Articolul precedentCAMPIONATUL DE FOTBAL AL M.A.I. – FAZA JUDEȚEANĂ VASLUI ȘI-A DESEMNAT ÎNVINGĂTORII
Articolul următor7 persoane scoase de pompieri din două mașini lovite de viitură între Perieni și Pogana