Dumitru Buzatu a declarat astăzi, la finalul CExN al PSD, că mulți dintre cei care își doresc să ajungă în funcția de conducere a PSD cât mai rapid sunt de fapt cei care propun și organizarea mai rapidă a unui Congres.

„Trebuie să luăm realitatea aşa cum este. Au fost discuţii, nu chiar foarte multe. Desigur, au deviat în fel de fel de unghiuri, însă, ceea ce aş rezuma eu acum, e că a fost o discuţie dacă Congresul să fie imediat pentru alegerea conducerii partidului sau dacă urmăm nişte proceduri în paşi succesivi, care să conducă la un Congres ordinar pentru alegerea preşedintelui.

Într-un Congres extraordinar, sigur, e o situaţie mai complicată să alegi preşedintele unui partid, pentru că trebuie să modifici, de regulă, toate procedurile statutare pentru a alege. S-a adoptat această hotărâre şi, sigur, noi o să susţinem desfăşurarea acestui Congres cu tot ceea ce putem. Noi înţelegem foarte bine de ce este nevoie de acest Congres rapid, pentru că orice interimar îşi doreşte să fie definitiv”, a declarat Dumitru Buzatu, astăzi.

Președintele filialei PSD Vaslui a mai declarat că la Congres ar putea exista mai multe candidaturi, ceea ce face ca lupta să fie mult mai acerbă, deși în opinia sa, crede că foarte mulți social-democrați ar dori ca Viorica Dăncilă să rămână președintele partidului.

Articolul precedentBunuri de contrabandă descoperite la frontiera de est
Articolul următorATENȚIONARE NOWCASTING: COD PORTOCALIU furtună și grindină în două localități din Vaslui