În perioada 13 – 18 mai a.c., Academia Navală „Mircea cel Bătrân” găzduiește programul „Cadet în Forțele Navale Române”. Un grup de 20 de elevi de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din localitatea Vetrișoaia, sunt oaspeți în aceste zile ai Academiei din Constanța.

Programul mai sus amintit este destinat elevilor din mediul civil și are ca scop familiarizarea acestora cu activitățile desfășurate într-o instituție militară de învățământ.

„Anul acesta, 20 de elevi de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din localitatea Vetrișoaia, județul Vaslui, însoțiți de două cadre didactice, au devenit „cadeți” pentru o săptămână. Aceștia, împreună cu studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” dar și cu elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, vor desfășura o serie de activități în cadrul unităților de învățământ și vor efectua vizite la mai multe unități din garnizoanele Constanța și Babadag. De asemenea, micii „cadeți” vor participa la ceremonia de ridicare a Pavilionului și a geacului la bordul unei fregate, vor vizita nava, vor lua parte la ateliere interactive și vor viziona o prezentare tehnică și echipamente militare”, au precizat reprezentanții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Grupul celor 20 de elevi vasluieni a fost felicitat pentru alegerea de a experimenta viața militară timp de o săptămână.

Articolul precedentNoile religii, dezbătute la Biblioteca din Vaslui
Articolul următorAvocatul Poporului s-a sesizat în cazul merelor distribuite în școlile vasluiene