Liceul ”Emil Racoviță” (LER) Vaslui a găzduit faza județeană a olimpiadei de istorie. La concurs au fost prezenți 91 elevi din ciclul gimnazial, clasa a VIII-a, și liceal, clasele IX-XII.

La clasa a VIII-a  s-a calificat la faza națională eleva Gherasim Amalia, de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Vaslui, coordonată de profesor Carp Dorina.

La clasa a IX-a, locul I a fost obținut de eleva Mihăilă Smaranda, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, coordonată de profesor Dogariu Tiberiu. Aceasta se află la a doua calificare consecutivă la faza națională a olimpiadei de istorie.

La clasa a X-a, pe primul loc s-a clasat elevul Iancu Răducu Valentin, de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” din Huși, coordonat de profesor Clit Costin.

La clasa a XI-a, locul I a fost obținut de elevul Zaharia Cătălin, de la Colegiul Economic ”Anghel Rugină”, coordonat de profesor Nicu Cristina.

La clasa a XII-a, calificarea la națională a fost obținută de eleva Iacob Mihaela Cristina, de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, coordonată de profesor Grăjdeanu Cristinel.

Faza națională se va desfășura la Drobeta Turnu-Severin, un loc plin de istorie, în perioada 22-26 aprilie 2019.

Articolul precedentPolițiști moldoveni, în schimb de experiență la Vaslui
Articolul următorVasluienii invitați să participe la noi cursuri de calificare