În luna aprilie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui organizează  4 programe de formare profesională.

La Vaslui va avea loc un curs de formare profesională pentru lucrător în comerţ, pentru 14 şomeri.

La Bârlad va fi organizat un curs de formare profesională pentru manichiurist – pedichiurist pentru 14 şomeri, iar la Huși vor fi derulate două cursuri de formare profesională pentru agent de securitate pentru 14 şomeri și Inspector (referent) resurse umane pentru 14 şomeri.

Cursurile de calificare/recalificare organizate de AJOFM Vaslui sunt gratuite pentru şomerii înregistraţi în evidenţele instituţiei. Astfel, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii care să mărească şansele ocupării unui loc de muncă.

Șomerii care beneficiază gratuit de servicii de formare profesională au următoarele facilităţi: beneficiază de pregătire teoretică și practică pe toată durata cursului și să susţină, gratuit, de cel mult două ori examenul de absolvire la finalizarea cursului; beneficiază de rechizite și materiale de instruire; beneficiază dacă este cazul de echipament de protecție pe timpul instruirii practice ; beneficiaza pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasări în cursul unei luni, dacă nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire; beneficiază de consultații medicale, analize medicale și teste necesare frecventării cursului.

Înscrierea la cursuri se face la birourile de informare şi consiliere din agențiile locale din: Vaslui: strada Spiru Haret, nr.5, cam.3. parter;  Bîrlad: Bulevardul Epureanu nr.8; Huși: str. A.I Cuza, bl.45, sc.A, parter.

Cursurile sunt gratuite şi pentru şomerii neindemnizaţi aflaţi în evindenţa agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Persoanele care doresc să urmeze un curs de formare profesională se pot înscrie pe baza unui dosar cu următoarele documente: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverinţă medicală din care să reiasă că solicitantul este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale.

Articolul precedentElevii care reprezintă Vasluiul la faza națională a Olimpiadei de Istorie
Articolul următorBârlad. Biciclist în stare gravă la spital în urma unui accident rutier