Ieri s-au împlinit 30 de ani de la semnarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului. Cu această ocazie, elevii Liceului „Nicolae Iorga” din Negrești, alături de voluntari ai Organizaţiei „Salvaţi Copiii”- filiala Negreşti, au celebrat Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului prin organizarea unui concurs, deja devenit tradițional pentru liceenii negreșteni.

Competiția şi-a propus evidenţierea problemelor actuale care afectează vârsta copilăriei şi a şcolarităţii. Concursul a avut trei probe: verificarea cunoștințelor despre drepturile copilului, un joc de rol care să ilustreze un aspect al legislaţiei de protecţie a copilului şi un desen/creaţie literară pe aceeaşi tematică.

Locul I a fost obţinut de echipajul clasei a IX-a C, profil matematică-informatică. Pe locul II s-a situat echipajul clasei a IX-a B, știinte sociale, pe poziţia a III-a echipajul clasei a IX-a D – știinte ale naturii iar pe poziția IV, echipajul clasei a IX-a A, filologie.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul campaniei ,,Și noi avem drepturi” coordonată de profesor Arthemiza Popa și consilier școlar Mioara Vieru.