Ieri s-au împlinit 30 de ani de la semnarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului. Cu această ocazie, elevii Liceului „Nicolae Iorga” din Negrești, alături de voluntari ai Organizaţiei „Salvaţi Copiii”- filiala Negreşti, au celebrat Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului prin organizarea unui concurs, deja devenit tradițional pentru liceenii negreșteni.

Competiția şi-a propus evidenţierea problemelor actuale care afectează vârsta copilăriei şi a şcolarităţii. Concursul a avut trei probe: verificarea cunoștințelor despre drepturile copilului, un joc de rol care să ilustreze un aspect al legislaţiei de protecţie a copilului şi un desen/creaţie literară pe aceeaşi tematică.

Locul I a fost obţinut de echipajul clasei a IX-a C, profil matematică-informatică. Pe locul II s-a situat echipajul clasei a IX-a B, știinte sociale, pe poziţia a III-a echipajul clasei a IX-a D – știinte ale naturii iar pe poziția IV, echipajul clasei a IX-a A, filologie.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul campaniei ,,Și noi avem drepturi” coordonată de profesor Arthemiza Popa și consilier școlar Mioara Vieru.

Articolul precedentHușean găsit în comă pe un câmp, dus de urgență la Iași
Articolul următorSemafoarele din intersecția de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” formează blocaje de coșmar în trafic