Aproape 100 de elevi de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui, dintre care 4 membri în Proiectul de schimb interşcolar Erasmus + „Get in shape for Europe” (GISE), coordonați de profesoara Mihaela Mărăndescu, au participat în cadrul Proiectului „Seducția lecturii”.

Activitatea a fost realizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul”. iar obiectivul a fost să stimuleze interesul adolescenților pentru lectură prin promovarea egalității ca valoare fundamentală și protejarea drepturilor femeilor.

În acest scop, eleva Mihaela Slobozian a recomandat colegilor cartea de memorii „Cireșe amare”, de Liliana Nechita.

Povestea cireșilor amare reprezintă viața aspră a emigranților, a femeilor care pleacă în străinătate cu gândul la un trai mai bun, dar descoperă o realitate sumbră fiind chinuite de dorul după cei rămași acasă.

Bibliotecarele Bârsan Gabriela și Geantă Cornelia au propus elevilor pentru lectură alte cărți interesante, printre care „Cele patru patimi și remediile lor”, de Nicolae Păulescu, „Ritualuri zilnice ale oamenilor de geniu”, de Mason Currey.

”Activitatea noastră a fost orientată spre formarea prin lectură a personalității elevilor în conformitate cu cerințele sociale ale vremii, prin promovarea valorilor fundamentale ale UE. Numărul mare de elevi demonstrează că eforturile noastre dau rezultate”, a conchis profesoara Mihaela Mărăndescu.

FOTO

Articolul precedentSe cunosc câștigătorii concursului ”Europa tinerilor artiști”!
Articolul următorPS Ignatie, despre incendiul de la Notre-Dame: ”Orice națiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează!”