Școlile Gimnaziale Pogonești și Ivănești, din județul Vaslui, continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

Împreună cu echipamentele, au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

Felicităm școlile din Pogonești și Ivănești pentru continuarea programului. Sunt modele pentru celelalte școli din județul lor și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al  unei fundații din domeniul telecomunicațiilor, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale” , a precizat Amalia Fodor, directorul fundației.

„Prin utilizarea tehnologiei în cadrul orelor de curs, realizăm o interdisciplinaritate între obiectele de studiu matematică și TIC, astfel cele două devin mai atractive și mai accesibile elevilor și le stimulează interesul față de nou prin implicare activă, captându-le atenția și eliminând riscul rutinei”, precizează directorul școlii din Ivănești, Iulica Neamțu.

Suntem datori să ținem pasul cu modernitatea. Viața copiilor se învârte în jurul tehnologiei și automat trebuie să îi ghidăm spre valoarea educativă pe care o au aceste instrumente de lucru, afirmă directorul școlii din Pogonești, Cristina Păvălescu.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, fundația a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Articolul precedentBărbat reținut pentru infracțiunea de tâlhărie
Articolul următorLaborator 2.0 îi provoacă pe copiii cu vârste între 5 şi 14 ani să îşi deschidă simţurile pentru ştiinţă