Ca și în 2018, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui va organiza, în rețeaua școlară, o suită de manifestări omagiale dedicate Marii Uniri.

Astfel, pe 29 noiembrie, elevii şi cadrele didactice din toate unitățile de învățământ se vor îmbracă în costume tradiţionale româneşti sau vor purta un obiect vestimentar care face parte din portul popular.

”1 Decembrie va fi marcat în port popular – elevii și profesorii din județul Vaslui vor sărbători Ziua Națională în costume naționale. Noi, dascălii, pentru că suntem cei care educă generaţii, am considerat că avem datoria să trăim cu totul altfel, la maximă intensitate aceste momente. Am conceput o strategie de activităţi, iar școlile s-au mobilizat în mod exemplar şi vor organiza tot felul de evenimente dedicate Zilei Naționale, de la simpozioane, activităţi artistice, competiţii sportive, concursuri şcolare până la faptul că în fiecare unitate școlară se va cânta Imnul Naţional”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Vineri, 29 noiembrie 2019, la ora 13:30, la sediul Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, se va lansa Albumul de fotografie cu evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri, editat de instituție.