Proiectul, cu titlul ”Scence Outside Featuring Technology” (Abordarea științelor cu ajutorul tehnologiei în afara clasei), se derulează pe o perioadă de doi ani (septembrie 2019 – august 2021) cu finanțare de la Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și implică elevii și profesorii din șase școli – Croația (coordonator), Finlanda, Grecia, Lituania, Portugalia și România.

Prin activitățile propuse se urmărește îmbunătățirea competențelor cheie transversale ale elevilor din grupul țintă (13-15 ani) din școlile partenere prin colaborarea și schimbul de bune practici pentru implementarea metodologiei de învățare în aer liber (outdoor learning) și combinarea tehnologiei cu învățarea în aer liber la disciplinele STEM.

Elevii vor putea să participe la activități de predare și învățare organizate timp de cinci zile în fiecare din țările partenere unde vor putea testa modelele de lecții propuse de profesori, vor cunoaște sistemele de învățământ, vor înțelege mai bine valorile culturale specifice fiecărei țări, vor lega prietenii de durată cu noii colegi și cu membrii familiilor în care vor locui.

Pentru profesorii implicați, va fi o oportunitate de a-și dezvolta abilitățile în ceea ce privește utilizarea abordărilor inovatoare în predarea disciplinelor prin utilizarea metodologiei de învățare în aer liber.

Se va elabora o broșură care va cuprinde toate lecțiile și activitățile extracurriculare desfășurate la nivel de parteneriat pentru implementarea metodologiei de învățare în aer liber, iar materialele care vor fi create, folosind diferite aplicații digitale, vor putea fi folosite ca instrumente pedagogice.

Proiectul va avea un spațiu pe eTwinning/Twinspace unde vor fi postate toate informațiile și materialele didactice, astfel încât acestea să fie disponibile pentru întreaga comunitate educațională europeană.

”Suntem în plină desfășurare a procedurii de selecție a elevilor și cadrelor didactice care vor face parte din echipa de implementare a proiectului, elevii lucrează la realizarea logo-ului proiectului (se va organiza un concurs la nivel de parteneriat pentru alegerea acestuia), se organizează site-ul proiectului pe platforma eTwinning”, a declarat coordonatorul proiectului, prof. Daniela Crizantema Nane, directorul Școlii ”Constantin Parfene”.

Articolul precedentZiua Educaţiei, sărbătorită printr-o acţiune inedită la Şcoala “Ştefan cel Mare”
Articolul următorPatru vasluieni și-au pierdut viața într-un accident cumplit în județul Iași