Ziua Internaţională a Educaţiei a fost sărbătorită într-un mod inedit la Şcoala “Ştefan cel Mare” din Vaslui, acolo unde cadrele didactice au dorit să atragă atenţia asupra unui fenomen din ce în ce mai des întâlnit în unităţile de învăţământ din România, cel al bullying-ului.

Coordonată de profesoarele Daniela Tănasă, Mihaela Lefter, Flavia Anton şi Mădălina Mardare, psiholog Mihaela Cazacu şi bibliotecar Cecilia Vasilescu, acţiunea a fost dedicată copiilor claselor a V-a şi a VI-a ai şcolii, care au avut ocazia să afle lucruri utile despre efectele bullying-ului.

Copiii au învăţat că trebuie să-şi trateze cu respect colegii, să nu-i umilească şi să-i aprecieze, dar mai ales că trebuie să reacţioneze şi să solicite ajutor în momentul în care sunt ei înşişi victime ale acestui fenomen.

“Ziua Internaţională a Educaţiei este de fiecare data un moment de mare bucurie la şcoala noastră şi, ştim cu toţii, „O bucurie e cu atât mai mare cu cât este împărtăşită cu ceilalti”. Sub egida acestui motto, la Şcoala Gimnazială ” Ştefan cel Mare”, Vaslui a avut loc o activitate educativă deosebită intitulată „Stop bullying în şcoala mea”, la care au participat elevi ai claselor a V-a şi a VI-a”, a declarat prof. Daniela Tănasă.

La acţiune au mai participat Alexandra Condurache din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Valerica Cobzaru, coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare şi consiliere Antidrog Vaslui, Iulian Vlad, şeful Complexului de Servicii Comunitare Nr.1 Vaslui şi Carmen Preutu , psiholog în cadrul acestui complex.

Articolul precedentJandarmii, aplaudați pe stadionul Municipal din Huși!
Articolul următorElevii și dascălii Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui, implicați într-un nou proiect Erasmus+