Episcopia Hușilor a primit ca donație o ambulanță, care are ca scop deservirea locuitorilor a mai multor sate din zona de nord a județului Vaslui. Gestul de bunăvoință a venit din partea Crucii Roșii Bavareze.

Autospeciala a fost sfințită marți de Episcopul Hușilor, Ignatie, în prezența Mitropolitului ortodox român al Germaniei, Europei centrale și de Nord, ÎPS Serafim.

„Este un moment foarte frumos pentru activitatea socială a episcopiei noastre. Am binecuvântat această ambulanță care va fi extrem de folositoare pentru toți cei bolnavi. Destinația acestei ambulanțe va fi pentru îngrijiri la domiciliu, pentru îngrijiri paliative, pentru toți cei care au nevoie urgentă de-a fi transportați la spital. Îi dăm slavă lui Dumnezeu pentru acest moment de bucurie, îi mulțumesc foarte mult Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim pentru că sprijină în mod constant și consecvent activitățile sociale ale episcopiei noastre și în egală măsură vreau să-i mulțumesc părintelui Klaus Klein (reprezentantul Crucii Roșii Bavareze n.r.), preot ortodox german, care după o întâlnire pe care am avut-o, a fost extrem de receptiv la activitățile social-filantropice ale episcopiei noastre. […] Era nevoie de o ambulanță care să acopere nevoile elementare din punct de vedere medical. La nivelul Spitalului municipal Huși nu exista o asemenea ambulanță și atunci Biserica, la modul concret, împreună cu spitalul municipal, încearcă să fie în slujba oamenilor, să fie alături de oamenii care au nevoie de ajutor” a precizat Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie.

Părintele Klaus Klein, cel care intermediat colaborarea dintre reprezentanţii Mitropoliei Germaniei şi Crucea Roşie Bavaria, a primit din partea Preasfințitului Părinte Ignatie, ca semn de mulțumire, Crucea Episcopală.

Articolul precedentInvestițiile finanțate de la bugetul local vor continua… cât timp permit condițiile meteo
Articolul următorElevii unei școli din Vaslui, nevoiți să învețe în frig!