Elevii şi cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Constantin Pufan” din Vaslui stau de mai multe zile în frig.

Conducerea școlii afirmă că în prezent sunt în derulare lucrări de reparații la centrala termică a instituţiei.

Părinţii elevilor s-au arătat nemulţumiţi de faptul că aceste lucrări nu au fost efectuate înainte de începerea noului an şcolar şi au fost lăsate pentru această perioadă, când temperatura a scăzut şi copiii stau în condiţii improprii, fiind nevoiţi să poarte haine groase în sălile de clasă şi în internatul şcolii.

”Lucrările respective au depins de anumite licitaţii. Avem asigurări de la cei care fac lucrările la şcoală că acestea vor fi finalizate în cel mai scurt timp, până la sfârşitul acestei săptămâni. În această perioadă, fiind vacanţă la clasele primare, învaţă în instituţie un număr de 20 de copii de la gimnaziu. Am discutat cu reprezentanţii şcolii care ne-au asigurat că au fost luate măsuri, în sensul că au fost folosite aeroterme sau alte surse de încălzire. Din câte am înţeles, în cursul zilei de mâine vor fi făcute primele probe la centrală”, a declarat Cristiana Botan, nspectorul general şcolar adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.

Lucrările desfăşurate la Centrul Școlar ”Constantin Pufan” sunt finanţate de Consiliul Judeţean Vaslui.