Astăzi, prefectul Eduard-Andrei POPICA și subprefectul Mircea GOLOGAN au participat la un ceremonial militar şi religios pentru comemorarea eroilor căzuţi în Revoluţia din 1989, ce a fost organizat la monumentul ridicat în Cimitirul Eternitatea din Vaslui.
Momentul a început cu oficierea unui serviciu religios, de către un grup de preoți, în frunte cu protopopul Adrian Chirvase.

Au urmat alocuțiunile autorităților locale. Prefectul Eduard-Andrei POPICA a vorbit despre însemnătatea momentului, fiind ziua în care trebuie să reflectăm asupra schimbărilor din 22 decembrie 1989.

”Datoria celor care au trăit în acele zile este de a le aminti, neîncetat, celor care nu au trăit atunci şi care învaţă doar din cărţile de istorie despre revoluţia din 1989, cum s-au petrecut evenimentele din acele zile şi că libertatea de care ne bucurăm astăzi a fost plătită scump, cu sânge. Suntem aici din respect și admirație pentru cei din Vaslui, care și-au dat viața în decembrie 1989. Claudiu Filoti, Romeo Badea, Adrian Ioanesi, Mitică Vasiliu, Radu Eugen Andrei, Lucian Marin, Victor Marinițiu, Maria Munteanu, Adrian Nedelea, Cristian Olaru, sunt o parte din eroii Vasluiului, nume la citirea cărora ar trebui să lăcrimăm, să le mulțumim în gând, nu pentru că au murit, ci pentru că au crezut într-o idee, jertifindu-se pentru ideea de libertate, de mai bine”, a spus prefectul.

Marcarea celor 29 de ani de libertate s-a încheiat cu defilarea unor detașamente aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și Poliției Locale Vaslui.

Articolul precedentO VESTĂ PENTRU O VIAȚĂ
Articolul următorPrefectul județului Vaslui, prezent la Bârlad, la comemorarea eroilor