Primăria Vaslui va încheia anul 2019 cu un excedent bugetar. Primarul Vasile Pavăl preconizează că acesta se va cifra la aproximativ 6 milioane de lei.

O serie de investiții programate în anul 2019 nu au fost finalizate, ducând la acest excedent bugetar. Este vorba de noul bazar şi cofinanțările de la o serie de proiecte europene, care încă nu au fost demarate.

”Am rămas cu acest excedent din motive obiective, iar principala cauză este nerealizarea de către constructori sau prestatorii de servicii a lucrărilor stabilite pentru anul 2019. Toate, adunate la un loc, duc la acest excedent. La noul bazar am prognozat o sumă, însă nu a fost cheltuită în totalitate. Firma se află în cadrul constractului, dar a demarat mai greu. Mai avem cotele de cofinanțare la proiectele europene, care încă nu au fost demarate. De asemenea, proiectanții cu studiile de fezabilitate contractate încă nu au venit la decont. Mai avem reactualizarea Planului Urbanistic General, unde avem prevăzute sume, dar care încă nu au fost cheltuite. Vestea bună e că acest excedent va rămâne la noi și nu ne va mai firetras”, a declarat Vasile Pavăl.

Primarul municipiului Vaslui a subliniat că și 2020 va fi un an important din punct de vedere al investiţiilor.

Articolul precedentVasluiul va avea Târg de Crăciun
Articolul următorMinaur-CSM Vaslui, joi, ora 18: ”Încercăm să scoatem puncte la Baia Mare!”