EXERCIȚIU TACTIC AL POMPIERILOR VASLUIENI

Astăzi, începând cu ora 11.00, Detaşamentul de Pompieri Vaslui din cadrul I.S.U.J. Vaslui a efectuat un exerciţiu tactic cu forţe şi mijloace în teren, cu tema: Intervenţia forţelor şi mijloacelor pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unui seism care a afectat un bloc de locuit în municipiul Vaslui.

Potrivit scenariului exerciţiului  „În data de 20 septembrie 2018, orele 10.50 în zona Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter, cu durata de aproximativ 40 de secunde.

Unda seismică s-a propagat în special pe direcţia Tecuci – Bârlad – Vaslui – Iaşi producându-se distrugeri ale infrastructurii şi pierderi de vieţi omeneşti.

În orașul Vaslui s-au produs pierderi de vieţi omeneşti ca urmare a prăbuşirii unui bloc de locuinţe, distrugerea reţelelor de alimentare cu apă, gaze naturale şi energie electrică, blocarea populaţiei în incinte din cauza prăbuşirii elementelor de construcţie şi a căilor de acces rutiere.

Exerciţiul a avut ca obiective generale verificarea timpului de reacţie şi a posibilităţilor tehnice de intervenţie ale forţelor şi mijloacelor tehnice conform registrului de capabilităţi, precum şi intervenţia forţelor în cazul unui asemenea dezastru (tip de risc: cutremur, urmat de accidente, avarii, explozii, incendii, etc.).

Acţiunea  s-a încheiat cu o analiză a modului şi capacităţii de intervenţie în cazul producerii unei astfel de situaţie, concluzionând că, forţele participante au demonstrat ca pot gestiona corect şi coerent o situaţie de urgenţă de o asemenea anvergură.

Articolul precedentMinistrul pentru Românii de Pretutindeni a fost la Vaslui
Articolul următorPERSOANĂ ARESTATĂ PENTRU CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI