Ieri, în urma unui control desfășurat de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, a fost oprită în trafic o autoutilitară încărcată cu țigarete de contrabandă. Față de șoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Iași, s-a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În data de 19 septembrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au oprit în trafic, pe raza satului Protopopești, din comuna Tăcuta, județul Vaslui o autoutilitară încărcată cu țigarete de contrabandă.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, însoțiți de un tehnician criminalist, care au preluat cercetările. Cu ocazia controlului s-a constatat faptul că în autovehicul se afla o cantitate de 550.000 țigarete, fără timbru de acciză și fără documente de proveniență.

Conducătorul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Iași, a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, unde au fost continuate cercetările  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de țigarete, precum și autoutilitara, au fost ridicate în vederea cercetării.

Față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în data de 20 septembrie a.c., cu ocazia prezentării acestuia la Judecătoria Vaslui,  s-a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru infracțiunea de contrabandă,  Legea 86/2006 privind Codul Vamal prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Articolul precedentEXERCIȚIU TACTIC AL POMPIERILOR VASLUIENI
Articolul următorȘedință PNL Vaslui cu polițiștii la ușă: doi primari de comună evacuați