Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un tânăr cu cetăţenie română care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, cetățeanul român M. P., în vârstă de 26 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă.

”La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că M. P. are permis de conducere valabil doar pentru categoriile „ B și C” , iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi este necesară și categoria „BE”. Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a condus ansamblul de vehicule pe drumurile publice din România din localitatea de frontiera Răducăneni, până la controlul de frontieră, deși avea cunoștință despre faptul că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul”, a declarat Irina Mirică, purtător de cuvânt la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedent„Salvator din pasiune”, o continuitate în familie
Articolul următorCarte de identitate falsă, ascunsă în portmoneu