Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a organizat o nouă etapă de recrutare a persoanelor care şi-au dorit să desfășoare activitatea de voluntar.

Este foarte adevărat că voluntarii participă la misiunile de intervenţie, în urma frecventării diferitor cursuri, dobândirea de noi competenţe ca servanţi pompieri pe echipajele de stingere, respectiv echipajele SMURD.

În orice meserie, copilul de multe ori calcă pe urmele tatălui sau ale mamei, nu departe de aceasta situaţie este şi exemplul personal al elevei Beatrice Cristina Codrianu, elevă, la clasele de profil „ştiinţe ale naturii” al Colegiului Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” din municipiul Bârlad.

Dacă tatăl, locotenent colonelul Codrianu Viorel, pompier din anul 1995 a reuşit în toţi aceşti ani să salveze viaţa semenilor noştri, a bunurilor acestora, cât şi, a animalelor aflate în primejdie, aşa cum se spune „aşchia nu sare departe de trunchi”.

Beatrice Cristina Codrianu şi-a întocmit toate documentele necesare pentru a frecventa cursurile şi a deveni un salvator de nădejde în viitor.

Beatrice Cristina a fost determinată de dorinţa de a învăţa să acorde primul ajutor, să vină în sprijinul semenilor aflaţi în dificultate. Dorind să ajute necondiţionat la soluţionarea problemelor cu care semenii se confruntă. Moştenind spiritul de salvator de la tatăl său, atrasă foarte mult de dinamismul activităţilor desfăşurate de salvatori, de satisfacţia salvării de vieţi omeneşti, de mic copil, Beatrice Cristina Codrianu şi-a dorit să devină medic, acum, este conştientă de greutatea profesională, considerând că această activitate de salvator o va determina să devină un foarte bun profesionist.

Urmaţi exemplul acestor tineri salvatori!

Articolul precedentPrefectul județului Vaslui a prezentat bilanțul pe anul 2018
Articolul următorFără documente valabile, la volan