Fata primarului de Gârceni, Maria Miruna Scutelnicu, și-a făcut debutul literar. Aceasta și-a lansat propria carte, intitulată ”Pot zbura…visând”.

Momentul s-a petrecut în cadrul simpozionului dedicat drepturilor copiilor, intitulat ”Ascultă-i și apără-le drepturile”, inițiat de Școala și Primăria comunei Gârceni și ajuns la cea de-a patra ediție.

Miruna Maria Scutelnicu a impresionat asistența, iar Grigore Butnaru, invitatul manifestării, a ținut să-i confere o plachetă de excelență.

Anul acesta, organizatorii au ținut să evidențieze mediul rural, declarând 2019 anul satului românesc.

În același context a fost evidențiat antreprenorul Grigore Butnaru, vorbindu-se despre traseul acestuia de la ”Copilul de ieri, adultul de astăzi”.

”Nu am fost un elev eminent. Nici fruntaș, dar nici codaș. Când am terminat facultatea, din 160, cât a fost promoția, am terminat al 8-lea. Totul prin muncă, fiindcă nu am avut pile. Am învățat pe deal, am învățat pe unde am apucat, am învățat până la vârsta de 55 de ani și învăț și acum. Așa că îi rog pe copii să-și asculte dascălii, părinții”, a spus Grigore Butnaru.

Organizatorii au mai pregătit expoziții de carte, pictură și fotografie, vernisate în cadrul simpozionului.

Nu au lipsit momentele artistice, oferite de elevii Școlii Gârceni, Corala ”Gârcenenii”, Grupul de dansatorii ”Racovenii”, interpreta Simona Beșleagă și rapsodul popular Mihai Onciu.

”Copiii au fost minunați și merită aplauzele noastre. Vreau să le transmit câteva lucruri: copilăria înseamnă învățare! Dar nu uitați să vă și jucați! Să nu uitați acest lucru niciodată! Cea mai frumoasă perioadă a vieții este copilăria. Părinții să nu uităm că viața ne este colorată de copii”, a declarat primarul comunei Gârceni, Sorin Scutelnicu.

La simpozion a fost prezent și vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan: ”Vă îndemn dragi copii să faceți tot ceea ce este omenesc, pentru ca părinții voștri să fie mândri de voi, iar comunitatea în care trăiți să se dezvolte și cu ajutorul vostru”.

Articolul precedentDrumul Rafaila-Negrești, blocat de localnici
Articolul următorParticipare meritorie la Campionatul Național de Robotică