Primăria Vaslui a organizat o nouă ediție a Serbării Florilor, eveniment devenit deja unul de tradiție în rândul vasluienilor.

Manifestarea a captat atenția tuturor trecătorilor, fascinați de ideea primarului Vasile Pavăl, care a “înflorit” pentru trei zile toată piața civică.

La Serbarea Florilor de la Vaslui sunt prezenți peste 30 de producători de flori și material dendrologic din Vaslui și din alte județe, iar evenimentul se bucură de un real succes.

”Le mulţumesc celor care au venit la Vaslui şi au expus ce au mai frumos. Această acțiune a devenit deja o tradiție pentru noi. Ne plac florile, ne place fumosul. Dar la câți dintre noi nu le plac florile? Le urez bun venit musafirilor noștri, le urez să-și comercializeze produsele cu care au venit și le urez să aibă o ședere cât mai plăcută la Vaslui. Sper ca aceasta manifestare să însemne o reușită deplină”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Aranjate frumos în ghivece, frumoasele plante s-au lăsat îndelung admirate de clienții dornici să plece acasă cu brațele încărcate. Iar misiunea nu a fost deloc ușoară, doamnele cu greu s-au putut decide, în timp ce soții abia mai făceau față la cărat.

Mușcatele, crăițele şi petuniile sunt doar câteva dintre florile scoase la vânzare în Centrul civic. Însă, nu au lipsit panseluţele, margaretele, mandarinii, cactuşii, orhideele, begonii, azalee, trandafirii, arbuştii de grădină sau coşuleţele cu aranjamente florale.

“Am adus mai multe feluri de mușcate semicurgătoare, mușcate drepte, crăiţe. Ne bucură faptul că vasluienii iubesc florile și au cumpărat în cantități mari”, a spus un producător din Târgu Mureș.

Vizitatorii pot admira sau cumpăra nu numai flori de toate mărimile şi culorile, ci şi bulbi, arbuşti sau utilaje agricole specifice activităţilor horticole.

Expoziția va rămâne deschisă până duminică seara.

FOTO

Articolul precedentSERATĂ MUZEALĂ „Poveste în ramă”
Articolul următorElevi în practică la Jandarmeria Vaslui