Primăria Lipovăț continuă tradiția în a pune în valoare un instrument uitat, muzicuța, grație unui festival județean, ajuns la cea de-a patra ediție.

”Hora muzicuțelor” a atras 10 concurenți la individual și 4 formații la grup din întreg județul, care s-au întrecut atât la individual, cât și la grup.

Asistența a fost foarte bună, zeci de vasluieni asistând la sărbătoarea folclorului autentic.

”Ușor, muzicuța revine în actualitate. Asta intenționăm cu acest festival, muzicuța fiind unul dintre cele mai vechi instrumente. Foarte mulți se pricep cât de cât la muzicuță, astfel că am căutat să dăm adevărata valoare acestui instrument. Am avut concurenți numai din județ. Ca invitați speciali am avut taraful Fluieraș din Vaslui, dar și doi interpreți din Ploiești și Comănești”, a precizat Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovăț.

Marele trofeu a fost câștigat de formația Ritmic din Lipovăț.

Festivalul a fost organizat de Centrul Cultural „Ştefan Ciobotăraşu” Lipovăţ, sprijinit de Consiliul Local şi Primăria Lipovăţ, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.

Articolul precedentMesajul unui zecist de la bac pentru guvernanți: ”Ar fi bine ca politicienii să-și dea seama de valoarea elevilor excepționali!”
Articolul următorCSM Vaslui a început pregătirile pentru noul sezon!