Marius Cătălin Genescu, fostul contabil al Episcopiei Hușilor, pe timpul „domniei” fostului episcop Corneliu Bârlădeanu, s-a spânzurat seara trecută în locuința sa din județul Iași. Trupul neînsuflețit a fost găsit de fiul său care a anunțat autoritățile.

Fostul contabil avea 48 de ani și era cercetat într-un dosar penal pentru dispariția sumei de 30.000 de lei, bani alocați în 2016 pentru construcția unei biserici din satul vasluian Chersăcosu. Potrivit anchetatorilor, primăria Stănilești a alocat suma mai sus amintită pentru efectuarea unor lucrări de consolidare la o biserică, iar preotul din sat a mers la Episcopia Hușilor pentru obținerea unor avize în acest sens. Marius Genescu i-a spus acestuia că pentru avizele și documentația privind consolidarea, suma de 30.000 de lei trebuie să ajungă la el, drept pentru care preotul a scos banii din bancă – alocați de primărie și i-a înmânat contabilului.

Cei din Primăria Stănilești au aflat de traseul banilor după ce au văzut că la lăcașul de cult nu demarează lucrările pentru care au alocat resurse.

Marius Cătălin Genescu a deținut funcția de contabil în Episcopia Hușilor timp de 19 ani. El locuia singur în locuința sa din cartierul ieșean Dancu.

Trupul său a fost preluat de medicii legiști și dus la IML Iași pentru efectuarea necropsiei.

Articolul precedentUn vasluian a fost amendat pentru că a sunat beat la 112. Judecătorul a anulat amenda după ce a constatat că bărbatul era bâlbâit!
Articolul următorTraficanți de țigări prinși de polițiștii bârlădeni, în flagrant, în momentul tranzacției!