Magistraţii Tribunalului Vaslui au decis eliberarea condiţionată a fostului ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Decizia Tribunalului Vaslui este una definitivă.

„În baza articolului 425 indice 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod de procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod de procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Iaşi împotriva sentinţei penale nr. 1314/17.10.2018 a Judecătoriei Vaslui, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului”, se arată pe portalul instanţei vasluiene.

Fostul ministru al Internelor Gabriel Berca a fost condamnat definitiv în anul 2017, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Iniţial, Gabriel Berca a fost condamnat în mai 2016, de Curtea de Apel Bacău, la trei ani de închisoare, pedeapsă diminuată la doi ani prin decizia Instanţei supreme. Fostul demnitar a fost încarcerat la Penitenciarul Vaslui.

Articolul precedentBătrâna Centenar de la Bereasa, sărbătorită de PS Ignatie
Articolul următorComuna Șuletea a primit ajutor de la Guvernul Dăncilă: a stins un litigiu de 17 miliarde lei vechi!