Guvernul condus de Viorica Dăncilă a alocat în ședința de joi – 13 decembrie 2018, suma de 1.779.000 de lei (cca 17 miliarde lei vechi) comunei vasluiene Șuletea, pentru a stinge un litigiu creat cu Fondul de Garantare în urma unei executări de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, după ce Departamentul pentru Lupta Antifraudă a susținut că a descoperit o ilegalitate în ceea ce privește lucrările de asfaltare a drumurilor comunale din Fedești și Jigălia.

Primarul comunei Șuletea, Robert Ciprian Tamaș, a postat un mesaj pe rețeaua de socializare prin care aduce la cunoștință locuitorilor comunei despre faptul că banii au fost alocați comunei și prin care mulțumește mai multor politicieni, printre care și prim-ministrului României – Viorica Vasilica Dăncilă.

„După ani de zile în care comuna noastră a mers împiedicată, cu conturi blocate și cu executări silite, pot spune că am ieșit la lumină!

Încă din anul 2013, comuna trebuia să înapoieze Agenției pentru Finanțarea Investiților Rurale nu mai puțin de 1.400.000 de lei, adică 14 miliarde de lei vechi! Motivul? Antreprenorul general care trebuia să asfalteze drumurile comunale din Fedești și Jigălia, Transmir SRL, a subcontractat (fară a avea acordul AFIR-ului) către Construcții Consult SRL o parte din lucrare, în speță drumul comunal de la Jigălia!

Acest sector a fost pregătit pentru asfaltare în anul 2011 de utilajele Construcții Consult, iar Departamentul de Luptă Antifraudă a venit la Șuletea și a descoperit ilegalitatea! Comuna Șuletea a fost executată, trebuia să returneze acea sumă, aproximativ 14 miliarde de lei vechi! Am uzat de toate drepturile de contestații, atât la Curtea de Apel Iași, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție! Peste tot am pierdut…

Astfel, în anul 2017, la propunerea Camerei de Conturi Vaslui, am acționat fostul primar al comunei în judecată! Curios, atât Tribunalul Vaslui, cât și Curtea de Apel Iași ne-au respins acțiunea, datorită faptului că eu, primar al comunei în funcție, am semnat recepția lucrărilor!
Începând cu anul 2014, în fiecare an, aveam promisiuni de la toți politicienii centrali și județeni că vom primi banii să ieșim la liman!

Astăzi, cu lacrimi în ochi de bucurie vă spun, că am primit toți banii!

Astfel, Guvernul României, în ședința de astăzi, a alocat comunei noastre suma de 1.779.000 de lei, pentru a stinge întreg litigiul cu Fondul de Garantare, și, în sfârșit, de a debloca comuna!

Anunț toți locuitorii comunei că cele mai multe piedici le-am primit de la președintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru!

Cei care ne-au scos comuna la lumină au fost Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, Președintele Consiliul Județean Vaslui, dl. Dumitru Buzatu, domnul Deputat Daniel Olteanu, vicepreședinții Consiliului județean, Ciprian Trifan și Vasile Mariciuc, toți consilierii județeni PSD și ALDE, și câtiva consilieri județeni ai PNL!

DIN SUFLET, LE MULȚUMESC TUTUROR PENTRU AJUTORUL DAT COMUNITĂȚII NOASTRE!”, scrie Ciprian Robert Tamaș, primarul comunei Șuletea.

Articolul precedentFostul ministru de interne, Gabriel Berca, eliberat condiționat de Tribunalul Vaslui
Articolul următorFOTO: Adelina Alicia Mihai și Andrei Micu, sportivii anului 2018