Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, a fost prezent la  Conferinţa ”Tratatele de Pace (1919-1920)”, organizată de Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” Vaslui.

Acesta a vorbit despre Nicolae Titulescu si sistemul tratatelor de pace de la Paris de după Primul Război Mondial, contex în care a afirmat că actualii politicieni ar trebui să înveţe de la predecesorii lor din perioada interbelică.

”Aş fi crezut că dincolo de interesele legate de campania electorală, de momente electorale, oamenii politici din România şi îl am în vedere în special pe preşedintele României, ar fi trebuit să introducă în discuţia publică ideea unei formule de acord, o formulă consensuală, o formulă care să permită o imagine unitară şi solidă a României ca membru al UE, ori lucrul acesta nu se întâmplă. România apare ca o ţară divizată intern, o ţară incapabilă să asigure o comunicare de la preşedinte la Guvern. În definitiv, Consiliul European este un loc unde se iau anumite decizii, dar apoi e nevoie de o curea de transmisie către Guvern, pentru că guvernele sunt cele care pun în mişcare unele dintre decizii. Neexistând aceste lucruri, ce va face preşedintele Iohannis cu lucrurile care se discută şi se vor decide, eventual, acolo? Le va discuta cu consilierii săi, cu familia? Practic, această necomunicare este extrem de dăunătoare şi îmi este greu să o înţeleg”, a declarat Adrian Năstase.

Fostul premier a afirmat, totodată, că în momentul de faţă, în România este nevoie de o reevaluare a politicii externe şi de mai multă înţelepciune în politica internă.

Evenimentul organizat de Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” Vaslui este înscris în programul ”Centenarul Marii Uniri – 2019”, derulat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

FOTO

Articolul precedentDoar trei solicitări pentru subvenţiile acordate cultivatorilor de usturoi
Articolul următorVasluianul Alex Pașcanu este aproape de un contract cu FCSB!