Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui  găzduit vernisajul Expoziției Naționale de Caligrafie „Arta din condei”.

Evenimentul, ajuns la cea de a III-a ediție, a fost organizat de Penitenciarul Vaslui, tema din acest an a fost „Copilăria”.

Expoziția a reunit lucrări de caligrafie aparținând persoanelor private de libertate din 14 unități ale sistemului penitenciar românesc.

Activitatea promovează caligrafia ca artă a scrisului de mână ce stimulează creativitatea și sensibilizează totodată opinia publică cu privire la implicarea în activități ce vizează reintegrarea socială a persoanelor ce execută sancțiuni privative de libertate.

La vernisajul expoziției au luat cuvântul prof. dr. Ramona Maria Mocanu, managerul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Comisar șef de penitenciare Vasile Doroftei, directorul Penitenciarului Vaslui, Comisar de penitenciare, Mihaela Podoleanu, și Comisar șef de penitenciare Marcela Simon, director adjunct de Educație și Asistență Psihosocială.

Lucrările pot fi admirate până vineri, 14 iunie 2019.

Articolul precedentLMK, premiat la Concursul ”Cultură și Civilizație în România”
Articolul următorCOD PORTOCALIU de ploi peste județul Vaslui