Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de câteva zile, au fost demarate lucrările de refacere a espalanadei din fața  blocului 3, de pe strada Republicii, la numărului 190, zona fostului Magazin „Tineretului”.

Întrucât această alee pietonală a fost și este în continuare foarte tranzitată, de-a lungul timpului pavajul existent s-a deteriorat grav, aici nefiind efectuate lucrări de reabilitare niciodată. În plus, proprietarii de magazine de la parterul blocului 3 precum și locatarii imobilului au solicitat ajutorul conducerii primăriei după ce au constatat că, din cauza degradării aceluiași pavaj, de fiecare dată când ploua, apa intra în spațiile comerciale și se scugea în subsol.

„Această esplanadă este pe domeniul public, în centrul orașului și, după cum se vede, s-a deteriorat foarte tare. Este vorba și despre vechimea lucrării, dar și a traficului pietonal intens. Prin urmare, întrucât au venit și solicitări din partea locatarilor blocului și a agenților economici din zonă, am decis reabilitarea, refacerea espalanadei. După mai multe analize tehnice, care au vizat inclusiv păstrarea vechii arhitecturi, s-a decis că cea mai bună soluție ar fi să montăm pavele, care rezistă mult mai bine la trafic și la intemperiile naturii”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lucrările de reperații au o valoare de 98.000 lei, se desfășoară pe o suprafață de 540 metri pătrați și va fi terminată în 45 de zile.

Articolul precedentBucovina, cucerită de șahiștii vasluieni
Articolul următorArestat după ce a bătut un bătrân de 84 de ani și l-a tâlhărit de suma de 3 mii de lei