Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au descoperit, în urma unor acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei la frontiera cu R. Moldova, 3.470 pachete cu ţigări de contrabandă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, Dumitru D., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Hyundai, înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunse în spații special amenajate în praguri, bară spate, aripi față, lojeroane și în butelia de gaz, cantitatea totală de 29.400 ţigarete (1.470 pachete) de proveniență duty-free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigărilor în valoare totală de  6.762 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei, precum și indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 6.500 lei, în vederea confiscării.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit la aproximativ 300 metri interior față de malul drept al râului Prut, pe direcția localității Pogănești, comuna Stănilești, județul Vaslui, două colete ce conțineau 60.000 țigarete (3.000 de pachete), de proveniență duty-free, în valoare de 42.000 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și stabilirea împrejurărilor în care a fost săvârșită fapta.

Articolul precedentCinci străzi din Bârlad nu vor avea energie electrică joi și vineri
Articolul următorO scrisoare cu „întârziere” l-a băgat la închisoare