Un bărbat din Bârlad a ajuns în spatele gratiilor mai devreme decât trebuia, după ce scrisoarea în care declarase apel la o sentință emisă de Judecătoria Iași, a ajuns cu întârziere din cauză că a pus-o prea târziu la Poșta.

Marian Ghintuială, un bărbat din Bârlad în vârstă de 51 de ani, a fost condamnat de Judecătoria Iași pe data de 4 iunie 2018, la 3 ani și 7 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunile de tentativă de viol și lipsire de libertate. El este acuzat că a lipsit de libertate o minoră și că ar fi încercat să o violeze.

Conform legii, Marian Ghintuială, avea la dispoziție termenul legal de 10 zile lucrătoare în care putea declara apel împotriva sentinței emisă de magistrații ieșeni. Bărbatul a atacat sentința în termenul legal, depunând scrisoarea cu apelul declarat la Poșta Română, pe data de 15 iunie 2018. Din cauză că nu a pus-o în regim prioritar, scrisoarea nu a ajuns la timp, iar Marian Ghintuială a fost încarcerat imediat a doua zi după termenul legal de depunere a contestației, pe 19 iunie a.c. .

După două zile de la încarcerarea sa în Penitenciarul Vaslui și mai apoi transferat la cel Iași, pe adresa Registraturii Judecătoriei din Iași a ajuns și scrisoarea apelantului Marian Ghintuială, datată cu 15 iunie 2018.

Bărbatul a fost eliberat după 11 zile de detenție, urmare a procedurii de contestație la executare și a celor trei zile pe care a trebuit să le aștepte pentru ca și această din urmă sentință să devină definitivă.

Articolul precedentFOTO: Ţigări de contrabandă, descoperite la frontieră
Articolul următorMisterul mirosului de la Bârlad a fost elucidat: dejecții de la fermele de păsări din Zorleni