Sala Sporturilor din Vaslui a vibrat de multă încărcătură emoţională, graţie evenimenului “Ziua Absolventului”, organizat de către Primăria municipiului Vaslui.

Cei peste 1.330 de absolvenţi de liceu au avut parte de o zi specială, primarul Vasile Pavăl dorind să-i cinstească aşa cum se cuvine, ca adevărate valori ale acestei urbe.

”Lăsați-vă stăpâniți de mândria de a fi… absolvenți ! Abia peste ceva timp veți simți mai nemilos resemnarea acestui final. Ce dulce-amar este gustul acestui moment! Ce ani de o frumusețe tulburătoare și inegalabilă rămân în urmă! Ați învățat să credeți în puterea visului pentru mâine, ați căutat răspunsuri la întrebări nerostite, ați adunat clipe ce nu vi le va răpi nimeni niciodată. În toți acești ani, ați lăsat urme în viața liceului și fiecare colțișor al acestuia vi s-a întipărit în suflet. Liceul a devenit pentru voi… acasă. De aceea se spune că din liceu nu pleci nicicând. Rezultatele voastre de excepție la olimpiade și concursuri școlare au contribuit serios la consolidarea imaginii școlii vasluiene și a Vasluiului în panoplia învățământului românesc. Cei care au contribuit la formarea voastră umană și profesională vă vor însoți mereu devenirea cu gândul lor ocrotitor și cu speranța că și-au asigurat în inimile voastre un atriu sau un ventricul aparte, învelit în respect și încredere. Să nu-i uităm pe părinții voștri, cei care au suferit alături de voi în momentele dificile, cei care v-au susținut și încurajat. Le datorați – fără doar și poate – satisfacția viitorului vostru împlinit. Este final de liceu, dar forfota zilelor de școală vă va fi mereu fond sonor atunci când, obosiți, veți conjuga verbele la imperfect. Ce minunat e să simt că ziua de mâine este a voastră, că eforturile voastre au fost răsplătite și că puteți privi încrezători spre mâine! Eu vă doresc să fiți puternici și curajoși în fața oricărei încercări. Pășiți în viață pe picioarele voastre, urmați-vă drumul cu încăpățânare și satisfacțiile nu vor întârzia să apară. Știu că veți reuși, pentru că am ajuns să vă cunosc și am încredere în voi. Trăiți frumos și demn și umpleți-vă viața cu bucurii simple și curate! Să fie pace și sănătate în viața voastră! Mult succes la examenele ce vă așteaptă în curând și… nu uitați: Vasluiul este al vostru și vă așteaptă!”, le-a transmis primarul Vasile Pavăl absolvenților.

După discursul autorităților a urmat prezentarea celor șase șefi de promoție care, potrivit tradiției, au predat cheia liceului șefilor de promoție de la clasele a XI-a. Alături de liceeni s-a aflat şi corala “Fantasia”, care a intonat, în deschiderea evenimentului, imnul de stat al României, urmat de “Gaudeamus”.

Despărţirea liceenilor s-a făcut pe ritmurile nostalgice ale melodiei “Ani de liceu”.

Iată cine sunt cei şase şefi de promoţie a liceelor din Vaslui şi mediile cu care aceştia au absolvit cei patru ani de liceu:
Ioana Maria Dobrovolschi- Liceul ”Mihail Kogălniceanu” – 10.00
Andrei Talpalaru- Liceul ”Emil Racoviță”- 9.94
Delia Lăcrămioara Lupu- Liceul ”Ștefan Procopiu”- 9.94
Laura Elena Rotaru – Colegiul ”Anghel Rugină”- 9.83
Andreea Marcela Todirașcu- Liceul ”Ion Mincu”- 9.53
Isabela Butnariuc – Liceul cu Program Sportiv-9.94

FOTO

Articolul precedentUn nou Târg de Jucării în Parcul Copou din Vaslui
Articolul următorRata șomajului, în scădere la nivel de județ