Într-o sală polivalentă neîncăpătoare, Ștefan Hrușcă a fost luat prin surprindere de cei peste 1.000 de vasluieni, care l-au răsplătit cu ropote de aplauze pentru fiecare colindă interpretată.

PS Ignatie, episcopul Hușilor, este cel care l-a convins pe artist să vină la Vaslui și să susțină un concert de colinde.

Și nu a regretat nicio clipă alegerea făcută, fiindcă vasluienii au dovedit că iubesc colindul și tradițiile Crăciunului, iar Ştefan Hruşcă rămâne unic şi inegalabil, cei prezenți savurând din plin minunatele colinde ale maestrului născut la Ieud, în Maramureş.

”Dați-mi voie să-i mulțumesc PS părinte Ignatie, pentru că a fost inițiatorul acestui concert. Vreau să-i mulțumesc și artistului Ștefan Hrușcă. Astăzi am fost gazdele colindătorilor și cred că am fost gazde bune. Am reținut un lucru, că dumneavoastră colindați oamenii dragi, iar vasluienii sunt oameni deosebiți și dragi”, a spus primarul Vasile Pavăl.

Cât de frumos a sunat ”Linu-i lin” sau, mai ales, ”O, ce veste minunată!” din vocea ”puiului de moroşan”.

”În seara aceasta a fost foarte fain, pentru că maestrul  Ștefan Hrușcă a făcut posibil ca toți să pregustăm din ceea ce numim noi sărbătoarea bucuriei, a luminii și a uimirii, care este Crăciunul. De aceea, maestre, așa cum ne-ați spus de atâtea ori, vă zic și eu ca un ardelean Mulțam fain că ați venit la Vaslui. Dumnezeu să ne ajute să înmulțim lumina, bucuria și credința pe care ne-o dăruiește întotdeauna această sărbătoare minunată, extraordinară, care ne ia pe toți, prin învăluire și ne convertește lăuntricul nostru. De aceea avem această disponibilitate spre bunătate, spre generozitate, facem daruri, avem grijă de cei sărmani, pentru că Hristos este prin excelență cel care a fost mai întâi generos cu noi. Este cel care ne-a împărtășit dragostea sa și de acolo am învățat să iubim”, a declarat PS Ignatie, care la rândul său l-a răsplătit pe artist cu un colind.

”Colindul românesc este cel mai frumos obicei creștinesc de pe pământ. Ce se joacă acum pe la televiziuni, se denaturează sărbătoarea noastră a Crăciunului, ceea ce înseamnă nașterea pruncului Isus, nicidecum ceea ce arată reclamele de acum. Colindele noastre ne definesc pe noi, ca nație, asta trebuie să știe domnii de la București și cei care fac televiziune. Ne îndepărtăm de ceea ce e mai sfânt în noi, ceea ce ne-o lăsat țăranul român cu mâinile și înțelepciunea lui. Avem obligația să le păstrăm, să le menținem în viață, să le cântăm și să ne ținem de tradiții și obiceiuri, de ceea ce înseamnă românism în noi, fiindcă suntem oameni buni. Românul este un om bun”, au fost cuvintele de povață ale artistului Ștefan Hrușcă.

Articolul precedentAccident cu victime la Solești
Articolul următor„Cometa Crăciunului” a fost fotografiată și de la Bârlad