Comisariatul Județean al Gărzii Naţionale de Mediu (CJGNM) Vaslui face un apel către cetăţeni să nu dea foc miriștilor, deşeurilor menajere sau vegetaţiei uscate, să nu aprindă materiale combustibile pe domeniul public sau pe terenurile pe care le au în proprietate.

În ultima ședință a Colegiului Prefectural, șeful instituției, Cristian Laic, le-a cerut vasluienilor să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când au loc amplificări frecvente ale vitezei vântului, precizând că amenzile pot ajunge până la 50.000 de lei.

”Legislaţia în domeniul protecţiei mediului interzice în arderea miriştilor, a stufului, a tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, de câtre persoane fizice sau juridice, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Precizăm că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este permisă numai în cazuri excepţionale, cum ar fi carantină fitosanitară sau pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici”, avertizează Cristian Laic, șeful CJGNM Vaslui.

În caz de neconformare, pot fi aplicate sancţiuni constând în amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi între 25.000 şi 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Articolul precedentVIDEO-Sandu Iacob: ”Ne vedem la anul în Ligă”
Articolul următorCristi Ungureanu pe făraș?