Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui tânăr din R. Moldova asupra căruia au descoperit unsprezece recipiente ce conțineau substanţe dopante de risc.

În data de 09 decembrie a.c., în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în România, conducând un autoturism, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 22 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, s-a descoperit în bagajele bărbatului, ascunse şi nedeclarate, unsprezece recipiente de sticlă care erau inscripţionate cu denumirea unor substanţe dopante de risc incluse în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea nr. 219 din 26 iulie 2021 pentru modificarea și completarea Legii nr.104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.

&Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a achiziţionat fiolele pentru folosire proprie şi nu avea cunoştinţă despre faptul că nu are voie să le introducă în România sau că sunt substanţe dopante de risc, intenţionând doar să meargă în vizită la nişte prieteni în municipiul Bucureşti, neinformându-se despre legislaţia în domeniu.

Conform prevederilor legale, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducere sau scoatere din țară, precum și importul ori exportul  de substanțe dopante de risc sau cu grad mare de risc fără autorizație emisă de autoritățile competente.

Întreaga cantitate de substanțe dopante a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentȘedință de Guvern: Primăriile primesc bani pentru subvenția la căldură – Cum vor trece oamenii de iarna scumpirilor
Articolul următorȘedință de Guvern: Primăriile primesc bani pentru subvenția la căldură – Cum vor trece oamenii de iarna scumpirilor