În municipiul Vaslui au fost demarate lucrările de execuție la contractul ”Reţele de apă şi canalizare, staţii de pompare, staţii pompare apă uzată”.

Investiția constă în extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri şi extinderea şi reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri.

Pe lângă Vaslui, lucrările vizează şi suburbiile Moara Greci, Viişoara, Rediu şi Brodoc. 

Costurile lucrărilor se ridică la 74 de milioane de lei fără TVA, iar investiția va fi executată de o firmă din Timişoara, care va fi finalizată anul viitor.

”S-a preferat să se lucreze pe rând în perimetrele destinate reabilitării acestor reţele, până la finalizarea şi darea lor în folosinţă, şi abia apoi să înceapă în alt perimetru. În primă fază, se va lucra acolo unde întâmpinăm cele mai mari probleme cu furnizarea de apă potabilă, respectiv spre partea de vest a oraşului, spre Zona Industrială, Rediu, Brodoc, ulterior, se va trece în alte zone, Moara Greci şi centrul municipiului. După ce se va emite acest ordin de lucrări, va mai fi, la sfârşitul lunii, o întâlnire între constructor, proiectant, beneficiar, Consiliul Judeţean, şi Aquavas, ocazie cu care se vor pune la punct ultimele detalii, după care lucrările vor demara efectiv”, a spus Ticu Bahnariu, directorul Aquavas SA, Sucursala Vaslui

Articolul precedentPOZA ZILEI. Dezghețul întinde capcane șoferilor din cartierele Podeni – Munteni
Articolul următorSporting Vaslui se pregătește cu seniorii