Timp de cinci zile, în perioada 2-6 august, municipiul Vaslui va fi gazda unei festival folcloric de anvergură la care sunt aşteptaţi să participe dansatori din ţări precum Cipru de Nord, Mexic, Georgia, Argentina, Kazahstan, Panama, Slovacia, Vietnam, Iran, Ucraina, Moldova şi România.

Aflat la cea de-a șasea ediţie, Festivalul Folcloric Internaţional ”Hora din străbuni” va debuta vineri, 2 august, începând cu ora 18.00, cu parada ansamblurilor folclorice pe traseul Parcul Copou – Centru Civic – Teatru de Vară.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Vaslui şi Consiliul Local Vaslui au anunţat că pregătirile pentru ”Hora din străbuni” sunt în linie dreaptă şi că, în calitate de gazde, au depus toate eforturile ca evenimentul să iasă fără cusur, iar oaspeţii să plece cu o impresie frumoasă despre Vaslui.

”Multe dintre aceste grupuri vin de la alte festivaluri internaționale, desfășurate în apropiere de România. Avem grupuri care vin de la un festival din Macedonia, care vin dintr-un circuit festivalier din Bulgaria. Tot ce vom avea în Vaslui, auzind de ecourile celorlalte ediții, au optat să ne viziteze. Au avut de ales, dar spun că ne-am făcut temele foarte bine și îi așteptăm să vină”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

La rândul său, primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, susține că organizarea acestui festival a început în urmă cu doi ani și că oaspeții vor găsi un oraș curat, primitor, iar vasluienii așteaptă cu nerăbdare momentele artistice.

”Ne gândim la un succes, dar mai avem până acolo. Mai avem câteva zile de foc, în care sperăm să oferim momente plăcute oaspeților, iar spectacolele să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a spus primarul Pavăl.

Vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, speră ca grupurile prezente să fie ambasadorii județului Vaslui și să transmită mai departe ce înseamnă Festivalul ”Hora din străbuni” în peisajul festivalurilor de gen din străinătate.

Articolul precedentAutoturism, în valoare de 400.000 de lei, semnalat furat din Marea Britanie, depistat la controlul de frontieră
Articolul următorPrimăria Bârlad și-a cumpărat alcooltest după scandalul din luna iunie