Primăria Bârlad a achiziționat un aparat alcooltest, la mai bine de o lună după scandalul de după o ședință a Consiliului Local, când oficialii instituției au refuzat să testeze un funcționar public în vederea stabilirii alcoolemiei. De fapt, nu aveau cu ce.

Imediat după ședința Consiliului Local din data de 27 iunie 2019, reporterii noștri având informația că un funcționar public, respectiv purtătorul de cuvânt Adrian Arnăutu, s-ar putea afla sub influența băuturilor alcoolice, i-au solicitat primarului Dumitru Boroș să îl testeze cu aparatul alcooltest în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bâlbele și alcooltestul… care nu era!

Edilul-șef a plecat și s-a întors cu secretarul Cătălin Haret, care n-a schițat intenția de a-l chestiona măcar verbal (cum era dealtfel normal și procedural) pe funcționarul incriminat și a trecut direct la asaltul împotriva reporterului Realitatea Tv, pentru a-l determina să renunțe la demers.

Conform unei înregistrări audio difuzată de cotidianul nostru, secretarul Cătălin Haret, primarul Dumitru Boroș, consilierul personal al primarului – Costel Tudor și consilierul local PNL – Geanina Radu, au făcut front comun și au încercat din răsputeri să intimideze reporterul care solicita testarea funcționarului public, invocând tot felul de motive doar pentru a abate atenția de la solicitare.

După mai multe bâlbe procedurale, cum că, în principiu, funcționarul public poate fi testat oricând dar doar în funcție de anumite aprecieri, pe care secretarul Cătălin Haret nu a știut să le enumere, testarea alcoolscopică n-a mai avut loc.

Conform informațiilor pe care le deținem, Cătălin Haret ar fi președintele Comisiei de Disciplină din Primăria Bârlad, iar Adrian Arnăutu ar fi fost numit membru supleant în cadrul aceleiași comisii. Informații neconfirmate oficial însă.

Primăria a cumpărat alcooltest abia după o lună de zile!

După respectivul scandal în care funcționarii primăriei au refuzat testarea alcoolscopică și nu au precizat că în dotarea instituției nici măcar nu există un astfel de aparat, mai mult, au respins și varianta de a suna la 112 pentru a solicita un echipaj de poliție pentru a efectua o astfel de verificare, la o lună distanță au achiziționat echipamentul care le lipsea pentru testarea angajaților care vin la serviciu sub influența aburilor lui Bachus.

390 de lei a plătit administrația pentru un aparat alcooltest și 150 de lei pentru două seturi de muștiucuri igienice compatibile cu aparatul. Prețurile sunt fără TVA.

Așadar, aproape orice cetățean care va merge la sediul primăriei din localitate și va avea suspiciunea că a intrat în contact cu un funcționar public suspectat a fi în stare de ebrietate, poate solicita, cel puțin teoretic, testarea acestuia cu noul aparat alcooltest.

Articolul precedentÎncepe evenimentul anului: Festivalul Internațional de folclor ”Hora din străbuni”
Articolul următorÎncă o ”dublă” pentru CSM Vaslui!