După ce mai mulți proprietari de apartamente din blocul turn din zona Gării, care face parte din Asociația nr.29, s-au plâns de costurile prea mari de întreținere la liftul care funcționează în imobilul respectiv, administratorul a luat decizia de a introduce cartele de acces. Astfel, fiecare familie, va plăti în funcție de cât va folosi ascensorul.

Mai mulți proprietari care locuiesc în blocul A1-U, situat chiar în imediata vecinătate a Gării, s-au plâns de costurile ridicate la factura pentru curentul electric folosit la ascensorul de pe casa scării. Unii susțin că pleacă dimineața și vin abia seara acasă și folosesc liftul de maxim 2-3 ori pe zi, în timp ce alți vecini îl folosesc chiar și de 7-8 ori pe zi.

Administratorul asociației nr.29 a luat act de plângerile oamenilor și a decis să introducă cartele de acces care să contorizeze de câte ori este folosit liftul de fiecare familie în parte. În acest sens, a postat un anunț la avizierul din scara blocului.

„Există persoane în bloc care au câte 2-3 elevi în gazdă, iar la asociație, pe apartamentul respectiv se trece consumul doar pentru un locatar. Nu mi se pare normal ca o familie cu patru persoane să plătească 100 de lei pe lună, iar alții doar 20 – 25 de lei, pentru o singură persoană, deși acolo locuiesc 3-4. Mi se pare absolut normală măsura, ca asociația să introducă aceste cartele”, a declarat un proprietar de apartament din blocul cu nouă etaje, din zona Gării.

În afișul pus la avizier, locatarii mai sunt întrebați dacă mai au sugestii despre cum să fie gestionați banii încasați de la un operator de telefonie mobilă, care are instalată pe acoperișul blocului o antenă GSM. Cu banii din aceeași sursă, printre altele, asociația de locatari a izolat termic fațada blocului și a instalat un sistem de supraveghere video.

Articolul precedentAu început lucrările de modernizare a aleilor Parcului „Victor Ion Popa”
Articolul următorVasluiul este reprezentat de 12 elevi la Olimpiada națională de fizică